2023-2024 ÖĞRETİM YILI İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM BAŞVURU ve UYGULAMA TAKVİMİ
Üniversitemizde, 17 Haziran 2021 tarih ve 31514 sayılı resmi gazetede yayınlanan Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği ve Üniversite- Sanayii İşbirliği kapsamında 3+1 eğitim modeline geçiş yapılmıştır.
Öğrencilerimiz staj uygulamasından farklı olarak 3 yarıyıl teorik eğitim görmekte, eğitimlerinin son yarıyılını ise ilgili sektörde faaliyet gösteren Kamu ve Özel Sektöre it işyerlerinde “İşletmede Mesleki Eğitim” görerek tamamlamaktadırlar.
Öğrencilerimizin İşletmede Mesleki Eğitim göreceği 14 haftalık süre boyunca sigorta primleri ’’İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası’’ 5510 sayılı kanun gereği ve SGK hükümlerine göre üniversitemiz tarafından karşılanacaktır.
Öğrencilerin İşyeri Eğitimi Uygulaması yapmak üzere iş yerlerine yönlendirilebilmesi için ilk iki dönem sonundaki genel ağırlıklı not ortalamasının en az 2,00 olması ve alttan (bahar yarıyılında) devamsızlıktan kalınan ders olmaması şartı aranacak olup bu şartı sağlayamamış̧ öğrenciler, işletmelerde yürütülecek olan işyeri eğitimine gidemeyeceklerdir.
İşletmede Mesleki Eğitimle ilgili detaylı bilgi ekteki broşürde yer almaktadır.
2023-2024 Öğretim Yılı İşletmede Mesleki Eğitim Uygulama Takvimi aşağıdaki gibidir.
2023-2024 Öğretim Yılı İşletmede Mesleki Eğitim Uygulama Takvimi
Mesleki Eğitim Yapılacak İşyerinin belirlenmesi 22.12.2023
(Öğrencilerimiz bu süreçte Ek-1 Başvuru Formunu doldurarak, bölüm başkanı ve mesleki eğitim koordinatörüne imzalattıktan sonra mesleki eğitim yapacakları işyeri yetkilisine imzalatıp bağlı oldukları bölüm başkanına teslim edeceklerdir. Ek-3 İş Yeri Eğitimi Protokolünün de İş yeri Yetkilisine imzalatılması gerekmektedir.)
Bölüm Başkanlıklarının başvuruları değerlendirmesi 05.01.2024
(Bölüm başkanlığı tarafından öğrencilerin not ortalamasını sağlayıp sağlayamadığı, belirlenen işyerinin uygun olup olmadığı hususları değerlendirilerek inceleme sonucu öğrencilere duyurulur. Ek-2 Kabul Formu doldurularak öğrenci dosyası Mesleki Eğitim Koordinatörlüğüne teslim edilecektir.)
Dosya İnceleme ve Sorumlu Öğretim Elemanları belirlenmesi 26.01.2024
(Komisyon tarafından öğrenci dosyaları, işyeri koşullarının incelenmesi ve sorumlu öğretim elemanlarının bölüm başkanlıklarının görüşü doğrultusunda belirlenmesi)
Öğrencilerinin Sigorta Girişlerinin Yapılması 12.02.2024
(Öğrenci işleri birimi tarafından, İşyeri eğitimi alacak öğrenci listeleri üzerinden SGK girişleri yapılacaktır.)
Mesleki Eğitimin Yapılması 12.02.2024 - 27.05.2024
(Öğrencilerimiz bu süreçte mesleki eğitime devam edecekler ve Ek-6 İşletmede Mesleki Eğitim Uygulama Raporunu haftalık olarak dolduracaklardır. Bu süreçte Ek-7 Günlük Devam Çizelgesi doldurularak imzalanacaktır. Arasınav döneminde işyeri sorumlusu tarafından Ek-4 İşyeri Değerlendirme Formu doldurulup imzalandıktan sonra Sorumlu Öğretim Elemanına ulaştırılacaktır. Bu süreçte öğrenciye yapılan ödemelere ait dekontlar öğrenci ve işyeri tarafından sorumlu öğretim elemanına ulaştırılacak, sorumlu öğretim elemanı da koordinatörlüğe iletecektir.)
Mesleki Eğitimin Tamamlanması 01.06.2024
(Öğrencilerimiz doldurdukları Ek-6 İşletmede Mesleki Eğitim Uygulama Raporunu, günlük devam çizelgesini, işyeri sorumlusu tarafından doldurulan Ek-4 İşyeri Değerlendirme Formunu (kapalı zarf içerisinde) bölüm başkanlığına teslim edeceklerdir.)
Mülakat ve Değerlendirme 07.06.2024
(Bölüm başkanı ve sorumlu öğretim elemanı tarafından yapılacak mülakat sonucu Ek-5 Mülakat Değerlendirme Formu düzenlenecektir.)
Dosyaların Teslimi 14.06.2024
(Sorumlu öğretim elemanı tarafından öğrenciye ait tüm evrakların yeraldığı öğrenci dosyası Mesleki Eğitim Koordinatörlüğüne teslim edilecektir.)