haber

Aşçılık Programı Öğrencileri Hünerlerini Sergiledi

  • 16 Ocak 2023

 

Iğdır Meslek Yüksekokulumuzun Aşçılık bölümünde uygulama derslerine verilen önem öğrencilerin sahaya hazırlıklı olmaları, mutfağa adaptasyon sürelerini kolay geçirmeleri açısından oldukça fazladır. Yapılan uygulama dersleri arasında Tatlı ve Pasta Sanatı dersinde bölüm hocalarımızdan Öğr. Gör. Dr. Arzu İMECE tarafından öğrencilere pasta sanatı teknikleri öğretildi. Dersin sonunda Meslek Yüksekokulu Müdürümüz sayın Prof. Dr. Ahmet Zafer TEL hocamızında katılımıyla öğrencilerin ortaya çıkarttığı lezzetli ve sanatsal pastaların değerlendirilmesi yapıldı. Değerlendirme sırasında oldukça sanat ve lezzet dolu keyifli anlar yaşandı. Bunlarla birlikte bölümümüzde geleneksel olarak yapılan pâtisserie yarışmasıda öğrenciliremize öğretici olmanın yanında hız ve lezzeti bir arada başarmanın eğiticiliğini sağlamaktadır. Bunların yanısıra aşçılık bölümümüzde öğrencilerimizin dünya mutfağı, yöresel mutfak, türk mutfağı vb. Derslerde yaptıkları uygulamalarda oldukça eğitici olabilmektedir.

Benzer Makaleler