Genel Bilgi

AŞÇILIK PROGRAMI

2017 yılında Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri bölümü altında kurulmuş olup, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında örgün öğretim olarak faaliyete başlamıştır.

Bu program; Aşçılığı profesyonel bir meslek olarak gören, kariyer olarak kabul eden kişilere yönelik hazırlanmış gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek genç yönetici şefler yetiştirmektir. Bu amaçlar doğrultusunda 2 yıllık önlisans programı süresince adaylara en temelden en ileri seviyeye kadar yiyecek- içecek işletmeciliğinin ve yemek sanatının tüm incelikleri öğretilmektedir. Klasik yemek pişirme teknikleri, Türk, Osmanlı, Selçuklu, Dünya Mutfakları ve Modern mutfak teknikleri uygulamalı olarak verilmektedir.  Bu gibi pratik derslerin yanında öğrenciler Beslenme İlkeleri, Gıda Güvenliği ve Mevzuatı ve Mönü Planlama  gibi teorik derslerle mutfak sanatı ve kültürünü, gıda maddelerinin kimyasını ve beslenme üzerine önemlerini derinlemesine teorik olarak inceleyeceklerdir.

 

ÇALIŞMA ALANLARI

Bu program mezunları; Otel mutfağı, Restoran mutfağı, Fabrika mutfağı, Ordu mutfağı, İşyeri mutfağı, Yemek fabrikaları mutfağı, Okul mutfağı, Hastane mutfakları, Gemi mutfağı, Uçak mutfağı, Tren mutfağı, Otobüs mutfağı gibi birçok iş yerinde çalışabilmektedir.