Genel Bilgi

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI

Program Tanıtımı

Turizm ve Otel İşletmeciliği ön lisans programının temel amacı turizm işletmeleri için orta düzey yönetici özelliklerini edinmiş, turizm sektöründe müşteri hizmetleri, pazarlama ve yönetim konularında çağdaş bilgi, beceri, etkin karar verme tekniklerine, turizm sektörünün global yapısının getirdiği olanakları ve zorlukları tanımlama yetisine, konaklama ve yiyecek-içecek işletmeleri ile seyahat acentaları yönetimi ve tur operatörlüğü konularında bilgi ve deneyime sahip, yabancı dil bilgisine sahip donanımlı turizimciler yetiştirmektir.

Programa Giriş Koşulları:

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) yaptığı Yüksek Öğretime Giriş Sınavı (YGS) sonucuna göre kabul edilirler. ÖSYM tarafından düzenlenen Yüksek Öğretime Giriş Sınavı (YGS) sınavında başarılı olanların YGS-6 puan türündeki tercih sıralamasına göre yerleştirmesi yapılır

Mezun Olunduğunda Elde Edilen Beceriler: Öğrenci mezun olduğunda , eğitim süresinde kazandığı yeterlilikleri gösteren önlisans diploması verilir.

Alana Özgü Beceri ve Yetkinlikler

  1. Türkiyeyi ve Türk Kültürünü tanımalı
  2. Ülkemizin turistik değerlerini bilmeli
  3. Turistlerle sağlıklı iletişim kurabilecek yabancı dil bilgisine sahip olmalı
  4. İnsanlarla etkin iletişim kurabilmeli
  5. Üretim yöntemlerini bilmeli ve uygulama becerisi kazanmalı
  6. Müşteri ilişkilerini yürütebilmeli
  7. Ürettiği hizmetleri sunma ve pazarlama bilgisine ve becerisine sahip olmalı

Genel Yetkinlikler

  1. Genel ve milli kültür bilgisi
  2. Genel ve turizm coğrafyası bilgisi
  3. Yabancı dil bilgisi
  4. İletişim bilgisi
  5. Üretim yönetimi bilgisi
  6. İletişim ve pazarlama bilgisi
  7. Satış ve pazarlama bilgilisi
  8. Bilgisayar bilgisi
  9. Mutfak hizmetleri bilgisi
  10. Yiyicek içecek işletmeciliği
  11. Önbüro yönetimi bilgisi